Wooncheckpunt - Ons nieuws
Подробнее на сайте: https://catchcomputer.ru https://computertab.ruhttps://ddauto.ru https://dircomputer.ruhttps://repairurauto.ruhttps://autotodrive.ruGo to top of pagehttps://avtoforward.ruhttps://freshcomputer.ruhttps://init-pc.ru
https://proavtoremont.ruhttps://runcomputer.ruGo to top of pagehttps://oncomputer.ruhttps://clearcomputer.ru https://controlcomputer.ruhttps://robustauto.ru

Starters en de woningmarkt Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Beeldalen, Sittard e.o.

Voor starters kan de woningmarkt een flinke uitdaging zijn. Maar het nieuwe jaar ziet er veelbelovend uit voor deze jonge kopers. Dat vertelt Leo Pelsers Wooncheckpunt Makelaars Parkstad (Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Kerkrade Beekdalen, Sittard e.o.): “Het begin van 2021 is echt hét moment voor de starter”. Ga jij ook een huis kopen in Parkstad het aankomende jaar? Wooncheckpunt Makelaars geeft graag advies en  uitleg over de markt.

Hoewel dit jaar en het volgende ongetwijfeld nog verrassingen voor ons in petto hebben, weet Leo Pelsers  een ding zeker: in het begin van 2021 kun je het beste als starter nog een huis kopen.

Dat heeft met name te maken met de overdrachtsbelasting. Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper.

Meer kansen

Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. “Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven. Dat betekent dat investeerders mogelijk rond die tijd even uit beeld zijn”, legt Edwin uit. “Een huis is vanaf 1 januari namelijk een minder interessante investering voor hen.”

Dat er minder investeerders op zoek zijn, betekent dat er meer ruimte komt op de woningmarkt voor onder andere starters. “In grote steden ging soms wel 40 procent van de woningen naar beleggers. Van die woningen zal er de komende tijd veel meer beschikbaar zijn voor starters.” Leo Pelsers licht toe dat dit niet direct invloed heeft op de vraagprijzen, maar wel de concurrentie op een bepaalde woning.

Corona en bezichtigen: zo werkt het

Het was even behelpen het afgelopen jaar, ook voor ons als makelaars. Gelukkig is de sector niet geraakt, maar er is natuurlijk wel één en ander aangepast. “Bij Wooncheckpunt Makelaars vinden wij dat je altijd de woning moet kunnen bezichtigen en we ondersteuen dat ook.

We zetten ramen en deuren open, houden afstand, reinigen oppervlakken en ontsmetten handen zoveel mogelijk en dragen een mondkapje. Wij vragen je een mondkapje te dragen en met slechts 2 gezonde personen te komen bezichtigen.

Zekerheden zijn belangrijk bij de financiering

Om een hypotheek te krijgen, heb je zekerheden nodig. Door de coronacrisis hebben met name ZZP-ers en kleine ondernemers meer moeite gehad met het krijgen van een financiering. “Dat hoort bij de onzekerheid van dit coronatijdperk. Een bank wil toch weten waar je geld over tien jaar vandaan komt. Heb je dan nog wel genoeg werk?” Daardoor werden geldverstrekkers afgelopen periode strenger.

Volgens Leo Pelsers  lijkt dat nu weer recht te trekken. “Enkele geldverstrekkers houden tegenwoordig rekening met de huur die je betaalt. Heb je bijvoorbeeld een huurhuis van 1200 euro in de maand? Dan kan dit als onderbouwing dienen dat je ook een hypotheek kunt betalen. Dat is wel slechts één van de zekerheden waar een geldverstrekker eventueel rekening mee houdt. Bovendien doen niet alle verstrekkers dat.”

Een vast contract voor langere periode is nog altijd de beste zekerheid. Bij Wooncheckpunt Makelaars kunnen ze jou als starter en koper altijd doorverwijzen naar een goede hypotheekadviseur in Landgraaf of Heerlen. Wooncheckpunt Makelaars Landgraaf is geheel onafhankelijk en heeft geen belang in de verstrekking van de hypotheek, maar kan je wel de beste adviseur aanwijzen.

Huis kopen of verkopen? 

Uw prachtige huis was nog nooit zo in trek als nu. Maak gebruik van onze gratis waardebepaling of verkoopadvies. Wij verkopen uw huis snel en voor een goede prijs. Wooncheckpunt verkoopt uw instapklare woning vaak voor 75% binnen 1 maand. 

Wat een aankoopmakelaar voor je kan doen

Een huis kopen kan ook zonder de hulp van een aankoopmakelaar. Echter is het aan te raden om hulp te krijgen, zeker als je voor het eerst een huis koopt. “Je kunt je al snel laten meeslepen en de hoeveelheid aan informatie is overweldigend. Een makelaar heeft een bepaalde doortastendheid en weet je met beide benen op de grond te houden. Weet je bijvoorbeeld wel écht wat je wil? En is dat huis dat je op het oog hebt die prijs écht waard? Als makelaar ben je objectief en zorg je ervoor dat iemand ook over een paar jaar nog blij is met die aankoop.”

Wooncheckpunt  Makelaars werkt op basis van no cure, no pay. Bovendien zijn we flexibel. “Een jong werkend stel kan niet zomaar dagen vrij nemen voor bezichtigingen. Daarom zijn wij ook op zaterdag beschikbaar voor onze klanten. We beperken ons bovendien tot een bepaald aantal zoekers per bezichtiging zodat we echt de aandacht voor je hebben.”

Daarnaast kent een makelaar natuurlijk de markt én de mensen. “Zo helpen we jou misschien wel je droomhuis te vinden nog voor het op de markt komt, en zorgen we er ook nog voor dat je niet teveel betaalt.” Ook je droomhuis vinden in 2021? 

Persoonlijk PLUS Service PLUS Voordelig PLUS Duidelijk & Helder PLUS Verkoop & Aankoop PLUS Betrouwbaar = Wooncheckpunt Makelaars Maak een afspraak 045-5330487. BEL NU!!!!

 

Wooncheckpunt Makelaars NIEUWS 2020

Wooncheckpunt ontzorgt u totaal vanaf 2020. 

U heeft een eigen huis en bent plotseling overvallen met een;

Overlijden in uw familie, werkeloosheid in uw familie, of een Echtscheiding in uw familie

Wooncheckpunt heeft jaren ervaring in de onroerend goed sector, financiële sector en  ervaring met het erfrecht. We werken met zeer betrouwbare partijen samen.

Wooncheckpunt kan u dus de bijstand bieden naar voor u betere tijden.

Wooncheckpunt kan u helpen of verwijzen op vele gebieden over de woning.

Bijvoorbeeld:

  1. Verkoop of verhuur onroerend goed, woning of appartement,
  2. Waardebepaling
  3. Financiële afwikkeling hypotheek en door verkoop opgelopen eventuele schulden
  4. Verhuizen
  5. Vertrouwensman bij uw problemen
  6. Coach op zoek naar een nieuwe uitdaging
  7. Mediator voor partijen

 Wooncheckpunt ontzorgd u  geheel, als u dat ook wenst

U helpen naar een volgende positieve levensfase.

We komen bij elkaar en inventariseren en gaan aan de gang.

Uw Privacy gewaarborgd.

Wij zijn positief en pakken uw probleem met optimisme aan, want het heeft geen zin om pessimistisch te zijn.

Onze slagzin “Het komt toch altijd weer goed”.

Wij zetten voor u een stapje meer dan andere partijen.

Wat doet u?

Bellen voor een afspraak: 045-5330487.

Energielabel wordt duur, regel het daarom nu!!!!!!!!!

Energielabel wordt duur, regel het daarom nu

Geplaatst op 16 jun 2020 , bijgewerkt 24 jun 2020, 07:00

Wij vinden het nieuwe energielabel dat minister Ollongren per 1 januari 2021 wil invoeren geen goed plan. De vereniging zet vraagtekens bij dit dure label, dat huiseigenaren geen extra handelingsperspectief geeft en los staat van de maatregelen uit het klimaatakkoord.

Wij adviseren huiseigenaren die de komende jaren overwegen te verhuizen of nog geen label hebben om nog dit jaar het huidige energielabel aan te vragen. Dit kost gemiddeld €7,50 en is 10 jaar geldig, ook als volgend jaar een nieuw energielabel zou worden ingevoerd. 


Wel duurder, niet beter

Het nieuwe energielabel zal gemiddeld €190 gaan kosten. Dat is 25 keer zo duur als het huidige label, maar biedt daarvoor nauwelijks iets extra. Belangrijkste verandering is dat straks een energiedeskundige naar de woning moet komen om het huis in te meten en het nieuwe label te bepalen. Daardoor ben je wel veel duurder, maar niet beter af.  Cindy van de Velde, algemeen directeur Vereniging Eigen Huis: “Dat is onbegrijpelijk. Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis.” Uit de onlangs gehouden internetconsultatie blijkt echter dat de minister, ondanks kritiek uit de Kamer, ongewijzigd vasthoudt aan haar plannen om het nieuwe label in te voeren. 

Energielabel staat los van klimaatakkoord

Het klimaatakkoord biedt een heel pakket aan maatregelen die huiseigenaren moet aanzetten om hun woning te isoleren zodat straks een hele wijk van het aardgas af kan. Voor veel mensen betekent dit dat ze met hoge kosten en veel gedoe te maken krijgen. De kosten van het nieuwe energielabel komen daar bovenop. 

Wijkaanpak en isolatiestandaard moeten richting geven

De isolatiestandaard en de wijkaanpak worden belangrijk voor de verduurzamingsstappen die huiseigenaren moeten nemen. Voor verschillende woningtypes wordt een isolatiestandaard ontwikkeld die aangeeft tot welk niveau het huis moet worden geïsoleerd om van het aardgas af te kunnen. Deze zomer worden de eerste contouren hiervan bekend. 

Energielabel indicatie van (on)zuinigheid

Bij verkoop van de woning moet de eigenaar een geldig energielabel kunnen overleggen. Het label moet de koper bewust maken van de energie(on)zuinigheid van een nieuwe woning en helpen bij het nemen van energiebesparingsmaatregelen.


Update 24 juni 2020: De VVD heeft een motie ingediend in de Tweede Kamer om het energielabel eenvoudig te houden en daarmee de kosten van het nieuwe label te beperken. Volgende week stemt de Tweede Kamer hierover.

Update 1 juli 2020: 
De motie van de VVD is niet aangenomen. 

 

 

Richtlijnen Corona-virus voor makelaars

Makelaars Richtlijnen in het kader van het Corona-virus

 

Het kabinet heeft onlangs vergaande maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus.
Deze maatregelen hebben voor iedereen invloed op het dagelijks leven.
Ook voor ons kantoor heeft dit gevolgen.

Op basis van de richtlijnen van het kabinet en RIVM zijn er adviezen voor de makelaars gegeven waar ik mij aan houd. Dit betekent een aanpassing in de dagelijkse gang van zaken waarvoor ik uw begrip vraag.

Op de eerste plaats zal zoveel mogelijk telefonisch en digitaal worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het tekenen van contracten op afstand en telefonische overleggen in plaats van huisbezoeken.

Bezichtigingen en taxaties ter plaatse zijn vooralsnog toegestaan mits de voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. Deze voorzorgsmaatregelen bestaan uit:


- indien een van de partijen (milde) klachten heeft wordt de afspraak afgezegd dan wel verzet;
- er worden geen handen geschud;
- er wordt tenminste 1,5 meter afstand tussen elkaar gehouden;
- hoesten en niezen in de elleboog.
- zo weinig mogelijk overtollige mensen aanwezig bij het bezichtigingen; 

Open huizen en bezichtigingen met meerdere kijkers gelijktijdig worden momenteel niet gedaan.

Op basis van de richtlijnen probeer ik mijn klanten optimaal van dienst te zijn.
Ik verzoek u echter rekening te houden met elkaar en begrip te tonen wanneer
een afspraak niet mogelijk wordt geacht of afgezegd wordt.
 
HEEFT U DUS MILDE KLACHTEN VAN ZIEK, VERKOUDEN EN/OF KOORTS BEL DAN DE AFSPRAAK AF AUB. wE VERZETTEN HEM DAN NAAR EEN ANDERE DAG EN TIJDSTIP.
 
43% van onze woningen worden binnen een maand verkocht, vraag een verkoopadvies aan,
 
Dank U voor uw begrip en met respect,
met de Vriendelijke groeten,
Hoogachtend,
 
Leo Pelsers
0455330487

Wat verandert Nationale Hypotheek Garantie 2020

Wat verandert NHG in 2020?

Geplaatst op 09 okt 2019 , bijgewerkt 09 okt 2019, 12:03

NHG voert volgend jaar een aantal aanpassingen door. Eén van deze wijzigingen is dat de NHG-premie omlaag gaat naar 0,7%. Onze financieel specialist Karin Boog kijkt alvast vooruit en deelt 3 van deze wijzigingen.

De premie voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2020 omlaag van 0,9% naar 0,7%. Dit betekent dat er maximaal € 2.170 aan kosten wordt gerekend en voor een hypotheek met meefinancieren van energiebesparende maatregelen maximaal € 2300,20. Vereniging Eigen Huis roept al geruime tijd dat de premie omlaag moet. In 2019 werd het eerste stapje gedaan en nu de volgende. 

Kostengrens gaat naar € 310.000

Wie een woning koopt, kan een hypotheek afsluiten met NHG. Dit kan tot een bepaald bedrag, ook wel de kostengrens of NHG-grens genoemd. In 2019 ligt deze kostengrens op € 290.000. Volgend jaar gaat deze grens omhoog naar €310.000 In 2020 kun je een duurdere woning kopen met NHG. 

Wil je energiebesparende maatregelen financieren, dan kan dat voor maximaal 6 % bovenop de marktwaarde van jouw woning. Aangezien de kostengrens omhoog gaat, mag je in 2020  € 18.600  besteden aan energiebesparende maatregelen, wanneer je deze wilt meefinancieren met NHG. In 2019 was dat bedrag maximaal € 17.400. 

Oversluiten van niet NHG naar NHG

Het is in 2020 niet meer mogelijk om een hypotheek zonder NHG over te sluiten naar een hypotheek met NHG als de waarde van de woning boven de kostengrens ligt. Dus is de waarde van de woning hoger dan € 310.000 dan kun je niet meer oversluiten naar NHG ook al is je hypotheek lager dan € 310.000. 

Meer informatie

Over de auteur 

Karin Boog_A9A5855Karin Boog, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis: ‘In 2020 kunt u een duurdere woning kopen met NHG.

 

Meer artikelen...