Wooncheckpunt - Energielabel verplicht bij verkoop van uw woning
Подробнее на сайте: Go to top of pagehttps://primemedicine.ruGo to top of pagehttps://caremedicine.ru https://fullmedicine.ru https://boomhealth.ruhttps://youmedicine.ruhttps://honeymedicine.ruhttps://elmedicino.ruhttps://medicinearea.ruhttps://luckmedicine.ruhttps://firehealth.ruhttps://forcehealth.ruhttps://italianmedicine.ruhttps://enjoyhealth.ruhttps://plusmedicine.ruGo to top of pagehttps://qualitymedicine.ru

Energielabel verplicht bij verkoop van uw woning

In januari en februari 2015 hebben alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuis gestuurd. Dit is gebaseerd op het bouwjaar van de woning en is voor enkele tientjes te corrigeren voor genomen maatregelen en eenvoudig online via enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel (zie onder). Bij verkoop of nieuwe verhuur is een definitief label nodig op straffe van een boete van maximaal 405 euro.

 

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of on zuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Verkopers en verhuurders zijn verplicht om aan kopers en huurders een energielabel te geven. Ze kunnen met een webtool snel, eenvoudig en met weinig kosten een energielabel aanvragen.

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven. Je ziet hier een voorbeeld van een energielabel.

Energielabel _woningen

Huis verkopen = energielabel aanvragen

Als je je huis verkoopt, dan moet je aan de koper laten zien welk energielabel je woning heeft. Doe je dat niet, dan kun je een boete krijgen die kan oplopen tot 405 euro. Het aanvragen van een energielabel kost enkele tientjes. Je kunt een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Dat gaat in zes stappen:

  1. Inloggen met DigiD.
  2. Gegevens van je woning controleren en eventueel aanpassen (hooguit 10 gegevens).
  3. Bewijs toevoegen aan het online woningdossier.
  4. Erkende deskundige selecteren die het bewijs gaat controleren.
  5. Gegevens versturen.
  6. Energielabel ontvangen (registratie gaat automatisch).

Wij helpen u heel graag verder met de aanvraag van uw energielabel, u kunt voor meer informatie contact met ons opnemen.

UPDATE UW ENERGIELABEL NOG IN 2019. IN 2020 WORDT HET AANMERKELIJK DUURDER!!!