Wooncheckpunt - Ons nieuws

Wat verandert Nationale Hypotheek Garantie 2020

Wat verandert NHG in 2020?

Geplaatst op 09 okt 2019 , bijgewerkt 09 okt 2019, 12:03

NHG voert volgend jaar een aantal aanpassingen door. Eén van deze wijzigingen is dat de NHG-premie omlaag gaat naar 0,7%. Onze financieel specialist Karin Boog kijkt alvast vooruit en deelt 3 van deze wijzigingen.

De premie voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2020 omlaag van 0,9% naar 0,7%. Dit betekent dat er maximaal € 2.170 aan kosten wordt gerekend en voor een hypotheek met meefinancieren van energiebesparende maatregelen maximaal € 2300,20. Vereniging Eigen Huis roept al geruime tijd dat de premie omlaag moet. In 2019 werd het eerste stapje gedaan en nu de volgende. 

Kostengrens gaat naar € 310.000

Wie een woning koopt, kan een hypotheek afsluiten met NHG. Dit kan tot een bepaald bedrag, ook wel de kostengrens of NHG-grens genoemd. In 2019 ligt deze kostengrens op € 290.000. Volgend jaar gaat deze grens omhoog naar €310.000 In 2020 kun je een duurdere woning kopen met NHG. 

Wil je energiebesparende maatregelen financieren, dan kan dat voor maximaal 6 % bovenop de marktwaarde van jouw woning. Aangezien de kostengrens omhoog gaat, mag je in 2020  € 18.600  besteden aan energiebesparende maatregelen, wanneer je deze wilt meefinancieren met NHG. In 2019 was dat bedrag maximaal € 17.400. 

Oversluiten van niet NHG naar NHG

Het is in 2020 niet meer mogelijk om een hypotheek zonder NHG over te sluiten naar een hypotheek met NHG als de waarde van de woning boven de kostengrens ligt. Dus is de waarde van de woning hoger dan € 310.000 dan kun je niet meer oversluiten naar NHG ook al is je hypotheek lager dan € 310.000. 

Meer informatie

Over de auteur 

Karin Boog_A9A5855Karin Boog, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis: ‘In 2020 kunt u een duurdere woning kopen met NHG.

 

DE MAKELAAR DIE ECHT ONTZORGT !

DE MAKELAAR DIE ECHT ONTZORGT!

Een woning kopen of verkopen is spannend, voor elke betrokken partij!
Of vader of moeder overleden en nu moet het huis verkocht en leeggeruimd worden.
U woont niet in de buurt.
Er moet veel geregeld worden en er komt een hoop op je af.
In deze tijden heb je behoefte aan een makelaar die zorgen van je overneemt, ofwel die je ontzorgt!

Wooncheckpunt Makelaars makelaar voor Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Nuth, Voerendaal en omstreken is daar de perfecte partij voor.
Wij ontzorgen u in het volledige proces en op welk aspect dat u maar wilt.
 
Wij begeleiden u waar gewenst van A tot Z.
Een aantal voorbeelden zijn:
  • Het aanbevelen van de juiste financieel adviseur die aansluit bij uw situatie;
  • Het vinden van de juiste notaris;
  • Het aanbevelen van de juiste adviseur voor het afsluiten of oversluiten van uw verzekeringen die passen bij de nieuwe situatie;
  • Het aanbevelen van de juiste bouwkundig adviseur zodat je weet wat je koopt!;
  • Het opvragen van offertes voor het juiste verhuisbedrijf;
  • Het adviseren bij de aanvraag van bouw- of verbouwings- vergunningen
  • Het aanbevelen van verbouwingsdeskundigen, voor welke verbouwing heb je welke deskundige nodig.
Wilt u meer weten? Bel ons op 045-5330487 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis waardebepaling voor uw woning in de regio Parkstad Limburg!

Overweegt u de verkoop van uw woning of appartement in Parkstad e.o zoals in Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Brunssum, Onderbanken, Voerendaal en Simpelveld en omgeving en wenst u een indicatie van de verkoopwaarde van uw woning op dit moment? Om vast te stellen wat de mogelijke verkoopwaarde van uw woning, appartement of bedrijfsruimte in Parkstad e.o. is, kunt u een gratis waardebepaling laten uitvoeren door Wooncheckpunt Makelaars te Landgraaf. 

Waardebepaling
Een waardebepaling is een indicatie van de mogelijke verkoopwaarde en is dus geen taxatie. Wanneer u een taxatierapport nodig heeft voor uw woning kunnen wij u ook van dienst zijn. Neem eens vrijblijvend contact met ons op en maak persoonlijk kennis met Wooncheckpunt Makelaars te Landgraaf.

Neem contact op via de telefoon, via het contactformulier of direct via e-mail:
045-5330487 / contactformulier / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis Waardebepaling. Vraag snel een gratis waardebepaling aan voor uw woning! Aanvragen 

Vraag een gratis verkoopadvies aan.

Voor de gratis waardebepaling kunt u zich ook aanmelden via deze speciale website. Als u direct contact met ons opneemt per email/contactformulier, dan vragen wij u graag uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden met als onderwerp "waardebepaling".  

43% van onze woningen worden binnen een maand verkocht.

Wij zoeken woningen voor onze relaties !!!!!!

Wij zijn naarstig op zoek naar woningen te koop, types bungalows, patio bungalows, semibungalows.

Weet u iemand die zijn woning te koop aan wil bieden bel 0455330487 of mail ons naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GRATIS WAARDEBEPALING. 43% van onze woningen worden binnen een maand verkocht

Vraag een gratis verkoopadvies aan.

Verder zijn wij op zoek naar HUURWONINGEN tot € 720,- huur per maand in Landgraaf, Heerlen en Parkstad regio.

Bel ons op 0455330487.

Ook zijn wij op zoek naar een huis met oostenrijkse, bayerische sferen voor een relatie. Bel ons even 045-5330487

www.wooncheckpunt.eu

0455330487

 

Energielabel verplicht bij verkoop van uw woning

In januari en februari 2015 hebben alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuis gestuurd. Dit is gebaseerd op het bouwjaar van de woning en is voor enkele tientjes te corrigeren voor genomen maatregelen en eenvoudig online via enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel (zie onder). Bij verkoop of nieuwe verhuur is een definitief label nodig op straffe van een boete van maximaal 405 euro.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2